Werkvorm: Lezing / Presentatie (kennisoverdracht).
Leerdoelen:
- Beter werken met gezinnen
- Beter inzicht in processen van trauma
- Beter inzicht in hechting en trauma
- Beter werken met adolescenten
- Leren kijken vanuit een systemische benadering
- Beter inzicht in de verschijningsvormen van trauma
Doelgroep: Jeugdzorgwerkers,agogen,psychologen, iedereen die met jeugd, adolescenten en gezinnen werkt.
Leeftijdscategorie: Jeugd (12 tot 18 jaar).
In deze interactieve lezing nemen de sprekers u mee in de systeemtherapeutische benadering van trauma. Zij staan stil bij de uitingsvormen van trauma en nemen u mee in hechting- en onthechtingsprocessen in mensen en in gezinnen om te komen tot de vraag: hoe werkt u met trauma in gezinnen? Er worden filmpjes vertoond van gezinsgesprekken waarin gewerkt wordt met trauma en de sprekers geven tips hoe in gesprekken trauma (of van de ouder of van de jongere of van het gezin) te adresseren. Aan het eind van deze presentatie krijgt u een aantal handvatten mee om in uw eigen werk toe te kunnen passen. De sprekers maken gebruik van films met gezinnen die echt bij hen in behandeling zijn of zijn geweest.
Lorette van der Werf is MDFT supervisor en werkt bij Lijn5. Lorette heeft 17 jaar ervaring, zij is specialist op LVB problematiek en ervaringsdeskundig in het werken met trauma.
Silvia Cool heeft 30 jaar ervaring. Naast haar werk bij Stichting Jeugdinterventies geeft zij les aan allerlei jeugdzorg organisaties en GGZ organisaties in binnen- en buitenland, tevens is zij gastdocent op de GZ-opleiding in Groningen.